عمل بینی در افراد مسن با وجود چالش ها و پیجیدگی هایی که دارد ، نیاز به مهارت بالای جراح داشته و همین عامل باعث می شود پزشکان محدودی به انجام آن تمایل داشته باشند. بعلاوه به دلیل تغییرات عمده ای که در کل بدن اتفاق می افتد ، پل بینی به شکل محدب یا قوز دار شده و نوک آن حالت افتاده ای پیدا می کند.. تمام این موارد نشان دهنده این است که انتخاب پزشک ماهر برای جراحی بینی در افراد مسن مهم تر از جوان تر ها می باشد.
چرا عمل بینی در افراد مسن خطرناک است ؟
از سوالات رایجی که میانسالان از پزشک خود می پرسند این است خطرات جراحی بینی در سنین بالا چیست؟ آیا مشخصه های بینی فرد مسن و جوان با یکدیگر متفاوت است ؟ در این بخش می خواهیم به این سوالات پاسخ کاملی دهیم :
- اسکلت و غضروف بینی افراد مسن ضعیف است.
- پوست بینی حالت شل و افتاده ای دارد که قابلیت شکل پذیری کمی دارد.
- بالا رفتن سن باعث شده است که چربی های پوست کاهش پیدا کند.
عوارض عمل بینی در افراد مسن چیست ؟
عمل بینی در سنین بالا علاوه بر پیچیدگی ، عوارض مربوط به خودش را دارد که گاهی نگرانی زیادی را برای فرد ایجاد می کند. حال پیش از پرداختن به این خطرات می خواهیم سن مناسب عمل بینی را به شما معرفی کنیم تا با مراجعه در بازه زمانی 20 تا 50 سال ، تنها از مزایا انجام این پروسه زیبایی بهرهمند شوید. انجام این پروسه در سنین بالاتر خطراتی نظیر :
ایجاد اختلالات تنفسی : افراد سن بالا گاهی در تنفس طبیعی خود دچار مشکل شده و ممکن است به انواع بیماری های نظیر آسم مبتلا باشند. حال هرگونه تغییرات ساختاری در بینی می تواند این مشکل را تشدید کرده که خطر بزرگی محسوب می شود.
دوره نقاهت طولانی مدت : عمل بینی در افراد مسن دوره نقاهت طولانی دارد این موضوع با مقایسه میان انجام جراحی در فرد پیر و جوان مشخص خواهد شد. دلیل این امر نیز عدم توانایی کافی بدن در ترمیم زخم ها بوده که مشکل بزرگی تلقی می شود.
ایجاد عفونت : هرچه دوران نقاهت فرد بعد از جراحی طولانی تر شود ، زخم های باز محلی برای تجمع باکتری ها و عفونت ها هستند. در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف افراد مسن ، نمی تواند با این عفونت ها مقابله کرده و سلامت کلی فرد تحت تاثیر منفی قرار خواهد گرفت.
مشکلات قلبی و عروقی : متاسفانه عملکرد قلب افراد مسن نسبت به جوان تر ها ضعیف بوده و احتمال ایجاد بیماری های قلبی در آن ها بیش از سایرین است. حال انجام عمل بینی در افراد مسن ، با ارزیابی کامل سلامت قبل آن ها انجام خواهد شد و هرگونه مشکل جزئی نیز توسط جراح مورد بررسی دقیقی قرار خواهد گرفت.
بالا رفتن ریسک خطر دارو بیهوشی : تزریق دارو بیهوشی به طور کلی عوارض کوتاهی را برای افراد به همراه دارد. این عوارض در افراد مسن با شدت بیشتری خود را نشان داده و انتخاب تیم پزشکی ماهر می تواند کمک کننده باشد.
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی در سنین بالا
در نظر داشته باشید که افراد میانسال باید اقدامات خاصی را قبل از عمل انجام داده تا ریسک ایجاد خطرات ناگهانی در طول پروسیجر کاهش یابد. این اقدامات به شرح زیر هستند :
انجام تست الکتروکاردیوگرام : اگر فرد به بیماری هایی نظیر نارسایی قلبی ، آریتمی و غیره مبتلا باشد ، انجام این آزمایش می تواند شدت این بیماری ها را مشخص کند. حال اگر بیماری قلبی فرد پیشرفته باشد ، جراح مسئولیتی در رابطه با انجام عمل بینی نخواهد پذیرفت.
عکس برداری از قفسه سینه : برای انجام عمل بینی در سنین بالا نیاز است تا ریه و ساختارهای داخلی بینی بررسی شده که اینکار با انجام MRI یا CT امکان پذیر است.
ارزیابی فشار خون : بیماری فشار خون از جمله مواردی است که در اکثر میانسالان وجود داشته که خطرات زیادی را برای سلامت جسمی آن ها در حین پروسیجر ایجاد خواهد کرد. حال توصیه می شود که اگر قصد انجام جراحی بینی در سنین بالا را دارید ، در صورت ابتلا به فشار خون این موضوع را به پزشک اطلاع داده و ده روز قبل از جراحی از مصرف داروهایی نظیر آسپرین خودداری کنید.