بینی های گوشتی دارای منافذ باز ، پوست ضخیم و غده های چربی می باشند ؛ توجه داشته باشید که غضروف بینی های گوشتی ، معمولا ضعیف است و به علت وجود غدد چربی در پوست این نوع از بینی ها شاهد آن هستیم که این بینی ها پوست چربی دارند. باید اشاره داشت که نوک بینی های گوشتی ، معمولا رو به پایین یا اصطلاحا افتاده است ؛ همچنین سوراخ این بینی ها اغلب باز و پهن می باشد. شایان ذکر است که به دلیل هورمون های جنسی مردانه و چرب بودن پوست در مردان ، غالبا بینی گوشتی در آقایان دیده می شود. در این مقاله از دکتر نادر موسوی ، بهترین جراح پلاستیک بینی و صورت در گچساران ، می خواهیم به نوعی از جراحی بینی ، یعنی جراحی بینی گوشتی بپردازیم.

از ویژگی های بارز بینی های گوشتی می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • پوست ضخیم در نوک بینی
  • منافذ قابل مشاهده در پوست بینی
  • سوراخ های پهن و کشیده
  • نوک بزرگ و افتاده
  • پهن بودن بخش پایین بینی
  • غضروف اسکلتی نازک و ضعیف

عمل بینی گوشتی چگونه انجام می شود ؟

برای جراحی بینی های گوشتی ، نیاز به تغییر شکل غضروف وجود دارد که با تقویت غضروف های نوک بینی انجام می پذیرد. به طور کلی هدف اصلی از جراحی بینی گوشتی ؛ باریک کردن نیمه تحتانی بینی و شکل دادن نوک و تیغه بینی است. لازم به ذکر است که ساختار غضروف نوک بینی با غضروف میانی بینی خود بیمار تقویت می شود و بدین ترتیب ، بینی باریک تر شده و فرمی مطلوب به خود می گیرد.

آیا فرم بینی های گوشتی پس از رینوپلاستی بر می گردد ؟

در این خصوص باید اشاره داشت که در گذشته برای عمل بینی های گوشتی ؛ جهت دستیابی به یک بینی خوش فرم ، بخش زیادی از غضروف و استخوان بینی برداشته می شد ؛ این امر سبب می شد که صرفا تا مدت کوتاهی پس از رینوپلاستی ، فرد به بینی دلخواه خود دست یابد و به تدریج و با گذشت زمان ، فرم بینی او دستخوش تغییرات منفی قرار گرفته و به اصطلاح به حالت سابق خود بازگردد. اما در حال حاضر ، همان طور که اشاره شده به منظور جراحی بینی گوشتی دیگر از تکنیک های برداشت غضروف و استخوان استفاده نشده و تنها با تقویت غضروف های بینی به اصلاح ایرادات این نوع از بینی ها پرداخته می شود. از این رو به جرأت می توان گفت که امروزه با بهره وری از تکنیک های تقویتی در رینوپلاستی بینی های گوشتی ، احتمال بازگشت نتیجه جراحی زیبایی بینی به حداقل رسیده است.

آیا پروسه جراحی زیبایی بینی های گوشتی دشوارتر است ؟

در حقیقت سختی و دشواری عمل بینی گوشتی و استخوانی به یک میزان است و تنها تفاوتی که در این خصوص وجود دارد این است که بینی های گوشتی ، نسبت به بینی های استخوانی به بازه زمانی طولانی تری برای بهبودی نیاز دارند.

جراحی بینی گوشتی - دکتر نادر موسوی

سن مناسب برای عمل بینی گوشتی

به طور کلی این جراحی ؛ صرف نظر از جراحی بینی گوشتی و استخوانی ، باید زمانی انجام شود که رشد اجزای صورت ؛ از جمله بینی تکامل یافته باشد. بنابراین اگر هدف از انجام این عمل ، درمان نقایصی ؛ مانند نقص مادرزادی ، انسداد بینی یا ناهنجاری نیست ؛ این جراحی باید بعد از خاتمه فرآیند بلوغ انجام شود. اگرچه روند بلوغ و اتمام فرآیند رشد ، در دختران بعد از 14 سالگی و در پسران پس از 16 سالگی است و در این سنین رینوپلاستی قابل انجام است ؛ اما با این حال ( جز در موارد خاص ) بهتر است افراد پس از 18 سالگی اقدام به انجام این جراحی نمایند.

هزینه جراحی بینی گوشتی در گچساران چقدر است ؟

در ابتدا باید متذکر شد که عمل بینی گوشتی ؛ جزو اعمال جراحی زیبایی محسوب می شود ، لذا بیمه هزینه های آن را تقبل نمی کند و پرداخت کلیه هزینه های آن به عهده خود فرد زیباجو می باشد. ضمنا محاسبه و برآورد دقیق قیمت این عمل جراحی ، نیازمند معاینه دقیق فرد بوده و پیش از معاینه و ارزیابی های لازم نمی توان قیمت نهایی آن را معین نمود.

آیا پروسه جراحی زیبایی بینی های گوشتی دشوارتر است؟

این امر در واقع به دلیل میزان چربی و ضخامت پوست می باشد. هر قدر این دو فاکتور در بینی افزایش یابد ، بعد از جراحی بینی گوشتی مدت زمان مورد نیاز برای ریکاوری به نسبت جراحی بینی استخوانی بیشتر می باشد. به یاد داشته باشید که یکی دیگر از مواردی که می تواند این عمل را دشوار به شمار بیاورد تقویت غضروف های بینی است که با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه پزشکی می توان با استفاده از متد روز غضروف بینی را تقویت کرد که در نهایت میزان عوارض و پیامد های احتمالی کمتری را به همراه داشته باشد. در واقع جراحی بینی استخوانی و گوشتی هر دو به یک اندازه دارای اهمیت است و سختی یکسانی را برای دکتر عمل بینی به همراه خواهد داشت.

جراحی بینی گوشتی برای چه کاری انجام می شود؟

بینی در راس صورت قرار دارد و طبیعتا کوچکترین نقص و ایراد در آن می تواند به وضوح در صورت مشاهده شود. در نتیجه برای برطرف کردن و بهبود ظاهر بینی می توان از رینوپلاستی استفاده کرد. این فرآیند می تواند پره های پهن ، افتادگی نوک دماغ ، انحراف و یا حتی پولیپ بینی را از میان بردارد. تنها کافی است که شما جراح بینی که با تجربه و ماهر می باشد را برای تغییر فرم جدید بینی انتخاب کنید. با یک انتخاب درست و اصولی می توانید مطمئن شوید که نتیجه نهایی به دست آمده کاملا مطابق با خواسته و نظر شما بوده و دیگری نیازی به استرس و اضطراب نخواهید داشت. جراحی بینی گوشتی به دلیل اینکه میزان چربی و ضخامت پوست بالاست بایستی دکتری با تجربه و دانش بالا را انتخاب کنید و برای این کار بهتر است که زمان کافی در اختیار داشته باشید و در ضمن از نتیجه روند نتیجه ای عقلانی را توقع داشته باشید.

مدت زمان چسب زدن به بینی بعد از جراحی بینی گوشتی چقدر است ؟

چسب زدن به بینی بعد از برداشتن پانسمان از روی بینی ، توسط پزشک و در مطب انجام می پذیرد. نحوه صحیح این کار به بیمار آموزش داده می شود ، تا در طول مدت زمان توصیه شده از سوی دکتر عمل بینی ؛ این کار به نحو صحیح توسط خود بیمار انجام شود و نیازی به مراجعات مکرر به مطب نباشد. لازم به ذکر است که چسب زدن بینی ، سبب تسریع جوش خوردن پوست به بافت زیرین بینی شده و همچنین سرعت کاهش تورم بینی را نیز سرعت می بخشد. مدت زمان استفاده از چسب بینی ، بسته به نوع بینی و جنس پوست و همچنین صلاحدید بهترین جراح بینی گچساران ؛ تعیین می شود ، اما به طور کلی غالبا زمان تعیین شده جهت استفاده از چسب بینی در افراد با بینی های گوشتی به مراتب طولانی تر از افرادی است که بینی استخوانی دارند ؛ چرا که تورم ناشی از جراحی در بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی ، بیشتر است.

جراحی بینی گوشتی - دکتر نادر موسوی

آیا جراحی بینی گوشتی عوارض دارد ؟

جراحی زیبایی بینی ( فارغ از نوع بینی ) ، نیز مانند هر نوع جراحی دیگری ممکن است عوارضی ایجاد کند. برخی عوارض عمل زیبایی بینی ؛ اعم از کبودی و تورم و احساس درد مختصر بعد از عمل ، در حقیقت جزو فرآیند طبیعی دوره بهبودی این جراحی محسوب می شوند و مواجهه با آن ها نباید شما را دچار نگرانی نماید. لازم به ذکر است که میزان ورم و کبودی و همین طور درد احتمالی ناشی از عمل ؛ در همه افراد یکسان نبوده و می تواند در افراد مختلف ، متغیر باشد. عوارض فوق الذکر از عوارض بدیهی جراحی بینی به شمار می روند و با رعایت اصولی مراقبت های پس از عمل و به تدریج فروکش کرده و از بین می روند. باید اشاره داشت که برخی عوارض ؛ از قبیل انسداد مجاری بینی ، خونریزی بینی ، احساس تنگی نفس و غیره ممکن است بعد از این جراحی حادث گردند ؛ در صورت رویارویی با این موارد حتما بهترین جراح پلاستیک گچساران ، را در جریان بگذارید.

شستشوی بینی بعد از رینوپلاستی به چه نحو است ؟

طی 7 تا 10 روز اول بعد از جراحی بینی باید از شستشوی داخل بینی و به طور کلی شستن صورت با آب خودداری نمایید. در این مدت زمان ، تنها می توانید از سرم های مخصوص شستشو ( سرم های تجویز شده از سوی پزشک معالج ) ، برای شستن داخل بینی استفاده کنید. البته ناگفته نماند که این شستشو ، روال خاصی دارد و باید توسط قطره چکان یا سرنگ انجام شود. بدین منظور باید سرنگ یا قطره چکان را با ماده سرم ، پر کرده و به صورت عمودی به بدنه بینی چسبانده و با فشار متوسط در داخل بینی تخلیه نمایید. این کار باید هر 12 ساعت یکبار انجام شود.

آیا عمل بینی گوشتی با لیزر ممکن است ؟

به احتمال خیلی زیاد شما هم عبارت “جراحی بینی گوشتی با لیزر”به گوش تان خورده است. در این خصوص باید متذکر شد که این ادعا صحت نداشته و هیچ گونه پایه و اساس علمی ندارد ، زیرا تکنولوژی لیزر هنوز به جایی نرسیده که بتوان از آن برای رینوپلاستی و تغییر شکل غضروف و استخوان بینی استفاده کرد.

 

تورم در جراحی بینی گوشتی

به طور کلی تورم در بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی بسیار بیشتر است. بنابراین فرآیند بهبودی و کاهش ورم در افرادی با بینی گوشتی طولانی تر است. البته با استفاده از کمپرس یخ برای 48 اول بعد از عمل بینی گوشتی در گچساران ، می توان تا حد زیادی به میزان کاهش ورم و کبودی ها کمک کند. توصیه می شود بعد از عمل بینی تا 3 هفته از فین کردن و تخلیه ترشحات بینی با فشار پرهیز نمایید و از دست زدن به گچ یا اسپلینت بینی خودداری کنید. در روزهای ابتدایی بعد از عمل غذاهای آبکی و نرم میل کنید و از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند پرهیز نمایید. هم چنین از نمک و ادویه ها بخصوص فلفل در غذاهای خود به میزان خیلی کم استفاده کنید؛ زیرا نمک می تواند میزان ورم بینی را افزایش دهد. در هفته های اول از خم کردن سر و انجام فعالیت های شدید پرهیز کنید؛ زیرا می تواند موجب افزایش تورم بینی بخصوص در بینی های گوشتی شود.

انواع بینی گوشتی

به طور کلی بینی های گوشتی را به 2 دسته می توان تقسیم کرد:

  • بینی های گوشتی با غدد چربی بزرگ که معمولا پوستی ضخیم و بسیار چرب دارند. این غدد چربی بسیار فعال بوده که برای برطرف کردن این موضوع می توان از لایه بردارها و لیزر درمانی در جهت چربی زدایی نوک پوست بینی استفاده کرد. علاوه بر روش های درمانی برای کاهش میزان چربی لازم است از غذاهای کم نمک و کم چرب استفاده شود.
  • بینی های گوشتی که منافذ و غدد چربی در آن ها غیرفعال است. ولی عموما نوک بینی به صورت براق و قرمز مشاهده می شود.
    فاکتور بسیار مهم در بینی های گوشتی علاوه بر نوع ضخامت پوست، میزان غضروف و استحکام آن ها می باشد. زیرا هرچقدر بافت های غضروف قوی تر و بهتر باشد بینی ساختار زیباتری پیدا می کند.

تزریق کورتون به بینی گوشتی

همانطور که اطلاع دارید بینی های گوشتی از آنجایی که داری پوست ضخیمی هستند ، بعد از عمل بینی دچار تورم شدیدی شده که معمولا تا یک سال این تورم ، ادامه دارد. در برخی موارد که روند کاهش ورم بینی به خوبی پیش نمی رود ، می توان به کمک تزریق کردن کورتون به بینی ، موجب تسریع روند بهبودی و کاهش ورم بینی های گوشتی در بازه کوتاهی شد. اما دقت داشته باشید که کورتون باید حتما توسط جراح بینی خوب در گچساران و با نظر او تزریق شود. برای این منظور باید کورتون در دوز مناسب و در ناحیه مناسبی از پوست تزریق شود تا بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. داروی کورتون یک داروی ضد التهاب و استروئیدی بوده که می تواند به صورت مستقیم به بینی تزریق شود. در رابطه با تعداد دفعات تزریق کورتون باید بدانید که این موضوع به میزان شرایط فرد بعد از جراحی بینی گوشتی در گچساران ، بستگی دارد. ممکن است برخی افراد به چندین واحد تزریق کورتون در جلسه های متعدد نیاز داشته باشند ، این در حالی است که برخی افراد بعد از یک بار تزریق نتیجه خوبی دریافت می کنند. در رابطه با تزریق کورتون به بینی نباید به پزشک خود اصرار کنید ؛ زیرا در همه افراد نتیجه خوبی نداشته و گاه می تواند منجر به مشکلات شدیدتر و غیر قابل جبران شود. از جمله عوارض تزریق کورتون به بینی گوشتی به موارد زیر می توان اشاره نمود :

  • تحلیل رفتن عضلات بینی به دلیل اتزریق مداوم کورتون
  • کاهش سیستم ایمنی بدن که منجر به کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت ها می شود.
  • جلوگیری از جذب کلسیم در بدن و همچنین استخوان سازی
  • افزایش مشکلات چشمی مانند آب مروارید و یا کاهش بینایی

لازم است بعد از تزریق کردن کورتون به بینی چسب بزنیم ؟

در این رابطه بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید. اما در بیشتر موارد توصیه می شود در بازه زمانی کوتاهی مجدد از چسب بینی استفاده کنید.