جراحی بینی استخوانی یکی از انواع جراحی بینی است. ما در ادامه این مقاله سعی داریم توضیحاتی را در رابطه با این نوع جراحی بیان کنیم چرا که داشتن اطلاعات کافی از نحوه درمان و آشنایی با اقدامات قبل و بعد از عمل بینی موجب موفقیت از نتیجه درمان می شود. پس با ما در این مقاله از دکتر نادر موسوی ، بهترین جراح پلاستیک بینی و صورت گچساران همراه باشید. درصورتی که بینی استخوانی دارید و قصد انجام جراحی زیبایی دارید ، خواندن این مطالب می تواند برایتان مفید واقع شود.

جراحی بینی استخوانی - دکتر نادر موسوی

عمل بینی استخوانی

به طور کلی جراحان ، بینی را بر اساس نوع بافت و غضروف ؛ به دو دسته بینی های گوشتی و استخوانی طبقه بندی می کنند. برجسته ترین ویژگی بینی استخوانی سطوح برآمده استخوانی ، کشیده و ناهموار است که به جذابیت صورت آسیب می رساند. بعضی از افراد بینی استخوانی نازکی دارند و از فرم بینی خود راضی نیستند. این افراد فکر می کنند، شکل و اندازه بینی با صورت آن ها متناسب نیست و به همین دلیل است که می خواهند جراحی زیبایی بینی انجام دهند. بینی استخوانی پوستی نازک دارد ؛ لذا به جراح این اجازه را می دهد تا در حین جراحی بینی استخوانی ، به راحتی استخوان بینی را بتراشد و نتیجه عمل را شگفت انگیزتر کند.

ویژگی های بینی استخوانی

بینی استخوانی دارای ویژگی های زیر است :

  • دارای قوز روی پل بینی است.
  • پوستی انعطاف پذیر و نازک دارد.
  • بافت ها و غضروف های قوی دارد.
  • غضروف در بینی استخوانی مقاومت بالایی دارد و در بینی گوشتی ضعیف تر است.
  • پل بینی استخوانی معمولا دارای یک برآمدگی که اصطلاحا قوز نامیده می شود می باشد.

لازم به ذکر است که رشد بیش از حد غضروف بر روی پل بینی ( قوز بینی ) ، می تواند به دلایل عوامل ارثی یا شکستگی استخوان بر اثر تصادف یا ضربه باشد. مهم ترین عملکرد جراحان در عمل بینی استخوانی و تغییر شکل استخوان بینی ؛ برداشتن برآمدگی روی پل بینی است.

 

جراحی بینی استخوانی

 

جراح بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی یکی از انواع رینوپلاستی است که امروزه برای تعداد بسیاری از افراد انجام می پذیرد. رینوپلاستی به موارد بسیاری بستگی دارد که یکی از این موراد به مهارت و تجربه جراح و به ویژه به نوع بینی فرد مراجعه کننده نیز مرتبط می شود. در نتیجه برای جراحی بینی استخوانی بهتر است که بهترین جراح بینی را برگزینید. زیرا با این کار می توانید نتیجه نهایی را بیمه کنید ، در واقع این جمله بدان معناست که با انتخاب دکتر خوب عمل بینی استخوانی می توان نتیجه و مدت ریکاوری مورد نیاز و همچنین عارضه های این روند را به حداقل رساند.

جراحی بینی استخوانی به فرم طبیعی

دماغ استخوانی به نسبت بینی گوشی خصیصه های برتری از جمله غضروف و استخوان را دارد که این موارد می تواند نتیجه نهایی را بسیار زیبا و بدون نقص جلوه کند. از آنجایی که چهره آقایان عمدتا استخوانی و کشیده است، تعداد کثیری از اشخاص دارای بینی استخوانی هستند. بهتر است که این نوع دماغ را به فرم طبیعی عمل کرد. این کار موجب می شود که ابهت چهره مردان کم نشود و صورتی فانتزی و مصنوعی را به نمایش نگذارد. زنان در سالیان متوالی، تعداد محدودی درخواست بینی طبیعی را داشته اند، اما امروزه که متوجه شده اند جراحی های زیبایی و درمانی برای بهتر دیده شدن به کار می رود. همچنین، در جراحی بینی استخوانی فرم طبیعی به نسبت دیگر فرم ها، زیبایی خاصی دارد.

 

 

توجه داشته باشید که نتایج جراحی بینی استخوانی به دلیل پیچیدگی کمتر، بهتر از نتایج جراحی بینی گوشتی است. زیرا هرچه پوست بینی، نازک و غضروف قوی تر باشد ؛ نتیجه جراحی به مراتب بهتر خواهد بود. بینی استخوانی به دلیل توازن و هماهنگی با سایر اجزای صورت و کانتور طبیعی ؛ ایده آل ترین فرم برای انجام جراحی است و می توان انواع فرم های بینی طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی را در این نوع از بینی انجام داد.

عوارض بعد از عمل بینی استخوانی

تمامی جراحی های زیبایی ممکن است عوارض و خطراتی را برای متقاضیان خود به همراه داشته باشند. به همین دلیل باید سلامتی شما هم برای خود و هم برای پزشک معالجتان در اولویت قرار بگیرد. خوشبختانه می توانیم بگوییم عمل جراحی زیبایی بینی بعنوان یکی از کم ریسک ترین جراحی ها شناخته شده، اما ممکن است عوارضی مانند خونریزی، عفونت، واکنش های جانبی به بیهوشی و غیره برای برخی اتفاق بیفتد. برای عمل زیبایی بینی استخوانی نیز همانگونه بوده و ممکن است عوارضی مانند بی حسی، خونریزی، ورم زیاد، درد و کبودی به وجود بیاید. البته لازم به ذکر است که انتخاب یک جراح با تجربه و کارآزموده، تیم جراحی مجرب و انجام مراقبت های بعد از جراحی بینی می تواند این عوارض را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. برخی از عوارض کوتاه مدت بعد از جراحی بینی استخوانی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید و باعث نگرانی آن ها شود عبارت اند از:

  • درد

یکی از عارضه های بعد از عمل که تمامی افراد آن را تجربه می کنند درد بعد از عمل است. این درد به دلیل تراشیده شدن، اعمال تغییرات و اصلاحات بر روی استخوان و غضروف بینی به وجود می آید. باید گفت که این درد کاملا طبیعی بوده و به مرور زمان از بین خواهد رفت. البته در این زمان پزشک برای شما دارو های مسکنی را تجویز می کند.

 

جراحی بینی استخوانی - دکتر نادر موسوی

 

  • ورم

یکی از رایج ترین عوارض جراحی بینی استخوانی ورم است که بیشتر در اطراف چشم و بینی رخ می دهد. تورم در روز های بعد از جراحی قابل ملاحظه است. اما پس از گذشت 2 هفته و با انجام نکات مراقبتی کاهش پیدا می کند. با این وجود باید توجه داشته باشید که در بعضی از افراد، این تورم تا 6 ماه یا حتی 1 سال ادامه دارد. به همین علت برای مشاهده نتایج رینوپلاستی لازم است شما به مدت یک سال صبر نمایید.

  • کبودی

کبودی نیز یکی از عارضه های جانبی این عمل است که میزان شدت آن، بستگی به حساسیت بیمار و میزان تغییرات اعمال شده دارد. این کبودی معمولا در اطراف چشم قرار دارد و ممکن است تا 10 روز به طول بیانجامد. کبودی نشانه عارضه جدی و حادی نیست، اما شما باید بعد از عمل وضعیت خود را بررسی کنید و اگر شاهد مورد غیر طبیعی بودید پزشک خود را از آن آگاه سازید.

برگشت برآمدگی روی پل دماغ بعد از انجام جراحی بینی استخوانی

یکی از موارد نادر این است که بعد از انجام عمل بینی استخوانی در گچساران، برجستگی یا همان غوز روی دماغ باقی بماند که می توان مجددا با انجام جراحی ترمیمی بینی بعد از یک سال آن را برطرف کرد. برگشت قوز روی بینی، در صورتی که بعد از عمل به خوبی از دماغ مراقبت شود و صدمه ای به آن وارد نشود غیر ممکن خواهد بود.

فیلم جراحی بینی استخوانی در گچساران، نمونه کار دکتر نادر موسوی جراح پلاستیک بینی در گچساران

 

در حین جراحی بینی استخوانی چه اتفاقی می افتد ؟

رینوپلاستی استخوانی را می توان به دو روش باز و بسته انجام داد.

  • تکنیک باز:

جراح بینی در گچساران برای انجام رینوپلاستی باز، پایه بینی را برش می زند و دو حفره بینی را از هم جدا می کند. سپس پوست از روی ساختار بینی برداشته می شود و جراح به استخوان و غضروف دسترسی یافته و فرم و تغییرات دلخواه را بر روی بینی ایجاد می کند. پس از آن، جراح بینی استخوانی ؛ پوست را در وضعیت جدید خود قرار می دهد و بخیه می کند.

  • تکنیک بسته:

در رینوپلاستی بسته، برش ها الزاما در داخل حفره بینی زده می شوند. در روش بسته و ایجاد برش ها در داخل بینی، ویژگی های بافت نرم باید در نظر گرفته شوند ؛ زیرا باید به قدر کافی الاستسیته و ضخامت داشته باشند. از آن جا که برش خارجی در این متد از جراحی استفاده نمی شود، هیچ بخیه خارجی یا اثر زخمی وجود ندارد. اما با توجه به این که امکان جدا ساختن پوست بینی از روی ساختار زیرین آن وجود ندارد ؛ قاعدتا جراح برای ایجاد اصلاحات مورد نظر خود دچار محدودیت شده و نمی تواند تغییرات وسیعی بر روی بینی اعمال نماید. از این رو عمل بینی استخوانی به روش باز، غالبا انتخاب اول اکثریت جراحان برای انجام این پروسه است.

مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی

بعد از جراحی بینی استخوانی، یک‌سری نکات مراقبتی را بایستی رعایت نمایید تا زودتر دوره بهبودی را پشت سر بگذارید. تا ۴۸ ساعت بعد از عمل بینی استخوانی، درد، ورم و کبودی را خواهید داشت، برای کاهش این علائم می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. به این صورت که کمپرس را روی نواحی مذکور گذاشته و بعد از ۱۰ دقیقه بردارید. توجه داشته باشید، بیش از این کمپرس را روی نواحی موردنظر نگذارید؛ چون ممکن است به بافت‌های زیرین آسیب برساند. بعد از جراحی بینی استخوانی، سرخود را پایین نگیرید و هنگام خواب آن را بالاتر از بدن قرار دهید تا جریان خون در سر باعث افزایش کبودی و ورم نشود.

همچنین، طی این مدت از بلندکردن چیزهای سنگین و بالای دو کیلوگرم خودداری کنید و فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین را تا مدتی کنار بگذارید. ضمناً هنگام پیاده‌روی، مواظب باشید ضربان قلب و فشار خونتان بالا نرود. از برخورد و تماس‌های ناخواسته با بینی جلوگیری کنید؛ بنابراین به مکان‌های پر جمعیت نروید.

در هفته اول بعد از جراحی بینی استخوانی، از غذاهای نرم و آبکی مثل سوپ استفاده کنید و از حرکاتی که اجزای صورت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، مثل جویدن و خوردن مواد غذایی سفت‌وسخت اجتناب کنید.

هنگام عطسه‌کردن، دهان خود را باز کنید و با دهان بسته این کار را انجام ندهید. همین‌طور در هفته اول، از طریق دهان نفس بکشید. به‌خاطر جراحی و دست‌کاری، پوست حساس می‌شود؛ بنابر این تا ۳۲ ماه، در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.

بینی خود را با محلول‌های مخصوص یا پنبه آغشته به وازلین تمیز کنید و از فین کردن خودداری کنید. تا چند روز بعد از جراحی بینی نباید صورت خود را شستشو دهید یا حمام کنید؛ چون رطوبت و گرمای بخار آب باعث مرطوب شدن پانسمان و احتمال عفونت می‌شود.

هزینه جراحی بینی استخوانی در گچساران

هزینه این نوع عمل به عواملی مانند نوع بینی، مهارت و تجربه جراح پلاستیک خوب در گچساران، تکنیک مورد استفاده پزشک در زمان جراحی بینی استخوانی، دستمزد جراح و کادر پزشکی و غیره بستگی دارد. از همین رو نمی توان برای آن هزینه دقیقی را اعلام نمود. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه، تکنیک مورد استفاده جراح و میزان رضایتمندی مراجعه کنندگان ایشان به صورت حضوری به مطب پزشک مراجعه فرمایید.

ایرادات شایع در بینی استخوانی

یکی از مهم ترین مواردی که موجب می شود افراد دارای بینی استخوانی برای انجام عمل زیبایی بینی اقدام نمایند، بد فرم و بد شکل بودن استخوان بینی است. در برخی موارد احتمال دارد، قد بینی این افراد بلند باشد که این مسئله چندان زیبا و خوشایند نیست. داشتن برآمدگی و یا قوز روی بینی نیز از دیگر مشکلات بینی استخوانی است که تاثیرات زیادی در چهره افراد دارد. داشتن بینی استخوانی همراه با قوز بزرگ به آن حالت عقابی می بخشد. شاید در برخی موارد علت قوز بینی، شکستگی بینی به دلیل وارد شدن ضربه باشد در برخی موارد نیز این قوز از ابتدا به صورت ارثی وجود دارد.

بهترین مدل عمل بینی استخوانی

یکی از پر تکرارترین سوالاتی که متقاضیان جراحی بینی استخوانی در گچساران دارند، این است که کدام فرم و مدل برای بینی استخوانی مناسب تر است ؟ در پاسخ به این سوال باید نکات و المان های مختلفی در نظر گرفته شود. اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک مدل خاص و منحصر به فرد وجود ندارد که مناسب چهره و بینی همه افراد باشد، بلکه بهترین فرم و مدل بر اساس ویژگی های صورت و جنس بینی مشخص می شود. برای مثال، برخی افراد صورت گرد و برخی دیگر صورت کشیده ای دارند، اجزای صورت یک فرد کوچک بوده در حالی که اجزای صورت شخص دیگر بزرگ است ؛ بنابراین یک فرم و مدل بینی مناسب همه افراد نیست و در انجام عمل زیبایی بینی استخوانی باید آناتومی چهره و صورت فرد در نظر گرفته شود. بهترین مدل بینی در جلسه مشاوره با بهترین جراح بینی در گچساران، مشخص خواهد شد. خوشبختانه از آنجایی که بینی استخوانی ویژگی های مناسبی برای عمل زیبایی بینی دارد، می توان آن را به فرم های مختلفی یعنی بینی نیمه فانتزی، بینی طبیعی و بینی فانتزی یا عروسکی جراحی نمود.

مدت زمان انجام جراحی بینی استخوانی

نمی توان زمان دقیق و مشخصی را برای انجام عمل زیبایی بینی در نظر گرفت؛ چراکه این موضوع به تغییرات و نوع ساختار بینی بستگی دارد. اما به صورت کلی، این جراحی ممکن است بین 1 الی 2 سال طول بکشد. در صورتی که بیمار بعد از انجام جراحی مشکل خاصی نداشته باشد، بعد از چند ساعت مرخص خواهد شد. لازم است حتما یک همراه با خود داشته باشید، چرا که به دلیل اثرات داروی بیهوشی نیاز به مراقبت دارید و نمی توانید به تنهایی به منزل باز گردید؛ به همین دلیل داشتن یک همراه بعد از انجام جراحی زیبایی بینی استخوانی ضرورت دارد.

آیا عمل بینی استخوانی با لیزر امکان پذیر است؟

جراحی با لیزر نمی تواند تغییری در بینی و ساختار آن ایجاد کند و موضوعاتی که در این رابطه می شنوید، جنبه تبلیغاتی دارند.

چسب زدن به بینی بعد از عمل بینی استخوانی

جراحی بینی گوشتی و استخوانی هر دو به یکسان تغییرات را دریافت می کنند و بعد از آن بهتر است به مراقبت های بعد از جراحی بینی بپردازید. یکی از این موارد نحوه چسب زدن به بینی استخوانی است که طبق توصیه دکتر می توانید همانند آموزش دریافتی آن را انجام دهید.